Welkom!

Welkom op de website van Hus Godenwind! Hus Godenwind Betekend op zijn plat Duits 'Huis Goede Wind' Het huis werd gebouwd in 1959 en is uitsluitend gebruikt als vakantiehuis. Wij hebben het huis begin 2012 gekocht en in dat jaar compleet gerenoveerd. Het huis bevind zich op onze eigen privé berg en is gelegen op de voormalige grens van Oost en West Duitsland. 50 meter achter ons huisje stond het prikkeldraad. Vanuit ons huis kun je zeer mooie wandelingen maken en in de winter beginnen de langlaufloipes achter ons huis! Het huis ligt in het plaatsje Hohegeiss op bijna 700 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen huisje van geheel Nedersaksen! Uiteraard heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving en of u nu kiest voor een actieve vakantie of een weekje luieren, een ding is zeker: De berglucht zal u goed doen!

Luchtkuuroord:

Hohegeiss is een officieel erkend luchtkuuroord. Door zijn hoge ligging is er een zeer schone lucht, al decennia komen er mensen met longproblemen naar deze omgeving,volgens insiders de schoonste lucht van geheel Europa! Ook is er de hele dag zon rondom het huisje!

Natuur:

Het Hus Godenwind ligt direct aan het rand van het bos. Prachtige wandelingen kunnen vanaf hier worden gemaakt. Natuurliefhebbers zitten hier op de juiste plek,en met een beetje geluk zie je 's avonds achter het huisje edelherten, wilde zwijnen en reeën, soms loopt er zelfs een wasbeer door de tuin!               Ook zijn er rondom het huisje diverse goed aangegeven wandelroutes en langlauf loipes uitgezet.

 
Ligging huis:

Het huis is volgens de verhalen het hoogst gelegen huis in privé bezit van het Harz gebergte. Het huis ligt op een berg op loopafstand van de winkels in Hohegeiss. Door zijn hoge ligging is het uitzicht fenomenaal!                       In de winter kunnen de kinderen prachtig met de slee spelen op hun eigen privé berg! 

 

Het huis bevind zich direct aan de voormalige grens van Oost en West Duitsland.Het natuurgebied achter het huisje was het vroegere 'spergebiet' Verboden gebied dus ! Ook loopt de''kolonnenweg' achter het huisje langs dit was de weg waar de DDR troepen langs marcheerden.Ook vind je de oude grenspalen nog achter het huisje !