Welkom!

Welkom op de website van Hus Godenwind! Hus Godenwind Betekend op zijn plat Duits 'Huis Goede Wind' Het huis werd gebouwd in 1959 en is uitsluitend gebruikt als vakantiehuis. Wij hebben het huis begin 2012 gekocht en in dat jaar compleet gerenoveerd. Het huis bevind zich op onze eigen privé berg en is gelegen op de voormalige grens van Oost en West Duitsland. 50 meter achter ons huisje stond het prikkeldraad. Vanuit ons huis kun je zeer mooie wandelingen maken en in de winter beginnen de langlaufloipes achter ons huis! Het huis ligt in het plaatsje Hohegeiss op bijna 700 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen huisje van geheel Nedersaksen! Uiteraard heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving en of u nu kiest voor een actieve vakantie of een weekje luieren, een ding is zeker: De berglucht zal u goed doen!

Seizoenen

Winter Harz:

Door zijn hoge ligging is Hohegeiss een van de sneeuw zekerste gebieden van het Harz.De langlauf routes beginnen direct op de ''wiesse'' achter het huis! Een winter in het Harz is een onvergetelijke gebeurtenis!
 

Voorjaar Harz:

Veel mensen bezoeken het Harz in het voorjaar.Vooral de omgeving van Hohegeiss is gewild door zijn vergezichten op de bergweides.Prachtige bloemen komen uit hun winterslaap en zorgen voor een kleurrijk schouwspel.

 

                                      

Zomer Harz:

In de zomer kan de temperatuur flink oplopen. Wel is er meestal een verfrissend windje op de berg zodat het wel uit te houden is. Ook is er op loopafstand een zwembad. Ideaal is het Harz ook voor motorrijders:lange snelle bochten in overvloed!

 

                                     

 

Herfst Harz :

Prachtige goudkleurige bossen,en het geluid van bronstige edelherten hoort men door geheel Hohegeiss ,iets wat men niet snel vergeet!

 

                                      

 

In welk jaargetijde dat u ook komt, een weekje Hohegeiss doet iedereen goed !